Usagi

Jag heter Johanna, men jag vill kallas Usagi, 'kej? ^^ Jag träffade min pojkvän på alla hjärtans dag 2008. Den 20 september 2009 fick jag en liten pojke, som döptes till Dexter Lucifer Lepus Nilsson och den 7 februari 2013 fick jag en liten flicka som nu heter Abigail Lilith Chibi Nilsson. Den 9 oktober 2010 flyttade vi till Malta. Och nu är vi tillbaka i Sverige igen sen den 19 Dec 2012!

Hoppsan

Kategori: Allmänt

Just nu står Dexter och försöker se ut från lekhagen, men mig kan han inte se, för hans matstol står ivägen, hehe...

Dexter har varit som han brukar, vaknar tidigt och vill inte somna om.
Tekla, vår katt, har fått fnatt och springer runt i lägenheten med tassar som verkar självhäftande.
Tussie, vår hund, traskar runt och tittar, tror hon vill på promenad.
Benne sover fortfarande.

Skulle jag med gjort om inte Dexter vaknade. Men han var hungrig så det fanns inget att göra åt det. Dexter verkar försöka kasta ut alla sina leksaker ur hagen. Bara han plockar upp dem igen så gör det inget, men jag vet ju att han inte gör det *suck*

Dexter säger ma-ma hela tiden. Vet ju att det inte är mig han ropar på, men det är endå kul att höra. Blir ju ännu bättre sen när han faktiskt menar  det, bara han inte säger det så ofta som nu, haha..

Dööh

Phantom of the Opera

Kategori: Allmänt

Hihi, Dexter, som annars brukar va så svårsomnad somnade i min famn efter 10-15 min av filmen The phantom of the opera. Kanske för att jag tittade på den ganska ofta när jag var gravid, jag vet inte när de glömmer sådana saker, eller om de sitter kvar långt inne.

Men men, har satt på vatten i vattenkokaren, ska göra lite honungste, för min hals dummar sig så jag knappt kan prata ibland.

Just nu är Benne med pappa och Tussie för att ta ut hennes stygn.

Imorgon så ska jag tvätta, så jag har rena kläder till övermorgon, för då ska vi till High Chapparall. Ska även till stan innan vi ska iväg och köpa nya badkläder, för de jag har är för små, för de är typ 4-5 år gamla eller så har tvättmaskinen misshandlat dem. Måste även köpa bra batterier till kameran. Mobilen funkar ju inte så bra när man vill ha ordentliga bilder, men ikea-batterier håller typ bara tjugo min. Vet inte om jag ska ta med mig datorn, man vet ju aldrig om man kan få internet eller inte, men tror inte jag skulle ha så mycket tid eller lust för den endå.

Hmm, får sluta skriva nu, börjar bli lite väl långt, haha..

Dööh

Solstingad bebis

Kategori: Allmänt

Jag hatar svenska somrar.. Det blir så j*vla varmt då. Innan tyckte jag mest att det var jobbigt, men nu med Dexter så är det olidligt. Kvittar hur mycket tvärdrag man har i lägenheten, så är Dexter varm hela tiden. Han dricker typ 1 liter vatten om dagen och orkar inte äta så mycket mer än välling. Stackars liten. Sen vill han ju inte sova heller, vilket gör det ännu jobbigare.

Han har lite kul i lekhagen iallafall, men han tycker ju att den är för liten, vilket jag kan förstå, när det finns så mycket annat i rummet att leka med. Men eftersom vi har sladdar som vi inte kan få undan och andra saker som gör att man måste titta på honom exakt varje minut så blir det ganska besvärligt. 

Dööh

I väntan på..

Kategori: Allmänt

Dexter somnade för ca 45 min sen. Skönt att veta att man iallafall kan få honom till att somna på dagen nu. Innan ville han ju inte alls. Han behöver ju sin sömn, lilla skitungen<3

Plus så ska vi till, eller, ja, det sa jag ju i förra inlägget..

Men blä, jag känner alltid att jag har mkt att skriva, men sen när jag ska, så är det tomt.. F-it..

Dööh

Söndag

Kategori: Allmänt

Jag vet inte varför, men jag hatar att komma på rubriker till det här..

Iaf, idag så ska jag, Benne och Dexter till Bennes mammas sambos kalas. Isch, blev långt, eheh..

Nu vet jag inte vad jag ska skriva.. Morgonar är inte min starka sida.. blä blä

Dööh

Varför?

Kategori: Allmänt

Dexter vaknade för ca 40 min sen. Innan dess vaknade han en gång till, vet inte vad klockan var då, men tippar på ett eller två. Och nu vill han inte somna om. Ganska jobbigt med tanke på att han somnade vid tio-elva. Jag har bara fått sova några få timmar, så det är lite jobbigt det här.

Jag vet inte vad det är, men på sistone så har han inte  velat somna när han är trött och när han vaknar så vill han inte somna om såvidare det inte är jättemörkt. Vet inte hur jag ska göra under resten av dagen, men jag tror att om jag sätter upp ett par gardiner som jag har som mörkar ner det lite mer än vad det bara blir av våra dåliga persienner så sover han kanske lite längre.

Nu ska jag titta på någonting och ha Dexter i famnen och hoppas att han somnar. GÄHH.. Vill sova..

Dööh

Nä, inte idag..

Kategori: Allmänt

Pga av dålig dag så skrivs inget i bloggen idag...

Dööh

Jobbig dag

Kategori: Allmänt

Hellu!
Idag har varit lite av en jobbig dag. Visst, jag har fått sova lite fler timmar än jag brukar, men jag har också städat och mojsat.. Vi skulle lämna Dexter hos Bennes mamma, så hon kunde ha honom inatt, men hon lämnade tillbaka honom efter några timmar.

Vi har även en Tussie här. Det är lite jobbigt, hennes sår ser verkligen hemskt ut. Hon måste ta tabletter och tvätta såret några gånger om dagen, hon har även gummisladdar i halsen som ska hjälpa henne. Det svåra är att gå ut med henne, för hon kan inte ha halsband på sig. Men vi ska klara det.

Just nu  ligger Dexter i sin säng och sover och Tussie ligger och vilar i sin korg. Jag och Benne tittar på Rush Hour och slöar. Får väl lägga mig inom en snart framtid, hehe..

Dööh

Tillbaka igen

Kategori: Allmänt

Nu känner jag mig lite mänsklig igen, men förkylningen är inte över än. Tror Benne också håller på att bli bättre. Dexter verkar inte bli det, men det blir endå enklare, för nu har man vant sig vid hur han är nu när han är förkyld, men förhoppningsvis så blir han frisk snart :)

Igår fick jag veta något ledsamt, min vovve, som bor hos min pappa för tillfället, blev skadad igår. Hon blev biten av grannens hund i halsen. Pappa tog henne till djursjukhuset och de sa att det var inget farligt, men hon fick endå sova över där. Hoppas hon mår bra<3Just nu sover Dexter och Benne, så jag ska ta lite tid för mig själv att ta det lugnt.

bye bye

Dööh

Worst possible

Kategori: Allmänt

Nu har Dexter också blivit förkyld.. Vi försökte få andra att ta honom så han inte skulle bli smittad, men vissa hade bara inte tid eller ork.... Men men, ska väl inte skylla på någon, vill bara vara sur på någonting. Tycker så synd oom Dexter. Han är jättetrött men kan knappt andas, ännu mindre sova. Vaknar upp och blir jätteledsen.
Jag har ingen ordentlig termometer heller, har en napp-termometer, men han har ju slutat med napp, så.. blä!!

Jag baddar han då och då med en våt trasa, så han inte blir för varm. Om man vaknar för mycket och skriker kommer jag vilja ge honom ljummet vatten med honung.
Ofc, så vet jag ju inte vad som är bäst för en förkyld bebis, så jag anpassar vuxen-metoderna till bebis... Vilket betyder ju att jag kan innte ge honom buljong, för det är för salt, men jag kan ge honom annat.
Imorgon ska jag försöka fixa fram en sån där sak man har för att ta ut snor ur bebisars näsor, för han vet ju inte hur man fräser..

Han ligger i liggvagen nu i rummet, så jag kan komma till han så snabbt som möjligt,
okej, nu är han vaken och sitter i mitt knä..

Om jag hittar den som uppfan förkylningen så ska jag.. ähm, ja.. asså.. det blir inte kul iallafall..

Vi är förkylda allihopa, allihopa lalala

Kategori: Allmänt

Urk!!
Nu har både jag och Benne blivit förkylda. Det är inte kul. Hoppas bara att Dexter inte blir det, för då blirr det ett helvete.
Lägenheten ljuder av snörvlanden, hostanden och fräsningar, följt av ett enstaka stön.
Hoppas att det blir bättre snart,  blä, måste gå, Dexter gör Prison Break a la Playpen!!

Dööh

Go' mojjon!

Kategori: Allmänt

Jag hade väldigt svårt för att somna igår, tror jag somnade vid ett. Inte med menning då, men det är väldigt svårt att somna när man hostar hela tiden, behöver snyta sig och ryggen gör jätteont.

Dexter vaknade iallafall inte för'ns nu, så jag fick sova lite. Ska snart göra lite gröt till honom, måste bara vänta tills han säger till, annars brukar han inte äta ordentligt.

Idag känner jag bara för att ligga på soffan och snörvla ut förkylningen, kanske ta en tupplur om man kan.

Vad ska jag göra?

Kategori: Allmänt

Nu har jag det lite knepigt, för jag sa  ju att jag skulle väcka Dexter vid åtta, men jag tappade tiden och nu är klockan, hmm, senare. Så nu är frågan, ska jag väcka Dexter endå eller låta honom sova?
Risken om jag väcker honom är ju att han blir jättesur och vill inte somna om sen.
Risken om jag inte väcker honom är att han kommer vakna tidigt, vilket jag också kommer då och så blir allt rörigt..

Help me?

Dööh

Förkyld söndag

Kategori: Allmänt

Både jag och Benne är förkylda.. Tur att Dexter sov hos min mamma inatt, så vi kunde sova ut iallafall. Nu sover han iallafall, tänker väcka honom vid åtta, för annars kommer han sova för natten och då kommer han vakna förskräckligt tidigt. Och det blir inte kul.

Just nu är jag på min andra kopp te för dagen, blir säkert fler om jag orkar..

Jag vet inte vad jag ska ta mig till med Dexter. Han har svårt att somna och när han sover så sover han oroligt. Tror det har att göra med hans mage, den har varit hård på sistone, så det kommer bli en plommon-period för honom.

Dööh

öhh... Zzzz...

Kategori: Allmänt

Idag har varit en lång dag, men samtidigt så har den gått väldigt snabbt.

Efter det som hände inatt så var det lite spänt här hemma, men jag känner inte för att prata om det.
Kom hem vid 16 efter att ha lämnat Dexter hos mamma, mm...
Benne hade städat lägenheten, gulliga Benne<3
Vi duschade lite, sen myste vi och nu är jag tillbaka i soffan och latar mig.. Hmhm...

Non-sleeping Baby

Kategori: Allmänt

Dexter vill fortfarande inte sova.
Han har varit övertrött i  över 6 timmar.
Jag vet inte vad jag ska göra.
Det bra är att när han väl somnar så kommer han förhoppningsvis sova länge, vilket jag också kommer göra..

Dööh

Koffein kick

Kategori: Allmänt

Ujj..
Jag har druckit 2 koppar kaffe och ätit en energi-tablett, och nu har jag städat Dexters stol och tagit undan tvätten, på mindre än 1 halvtimme..

Nu måste jag sitta ner, för jag är jättevarm och yr plus att mina händer skakar som in i..

hoppas det går över snart, har så mycket jag vill göra...

Sen så, om vädret blir bättre, för här regnar det då och då, så ska jag ta med mig Dexter och gå och handla lite mat.. nu måste jag sluta, jagh skriver så snabbt och jag skriver fel eller trycker på för många tangenter.. heheh.. 

Dööh

Banan, banan, mums , banan

Kategori: Allmänt

Nu har Dexter mumsat i sig en halv banan, till efterätt verkar han vilja ha sitt byxsnöre.Dålig kvalité, men vad kan man göra, det är ju en mobil-bild.. ^^

Dööh

Long time, no see

Kategori: Allmänt

Länge sen jag skrev, men men, fick ett ryck..

Så, sen sist har jag kollat igenom hela serien ugly betty och är nu på tredje säsongen gossip girl.
Nu har jag även sommarlov, avslutningen var igår.

I sommar så ska jag, Benne och pappa till high chapparal, eller hur det nu stavas, jag glömmer alltid den rätta stavningen, haha.. Vi får låna en husvagn av pappas klasskompis verkar det som, så det blir ju bättre än att sova i tält, speciellt om vädret blir dåligt.. Dexter ska då vara hos sin farmor, för vi tror inte han skulle gilla high chapparal, åter igen, stavning! Istället så ska vi till skånes djurpark med honom någon dag då vädret blir bra.

Så, jag vet att dagen inte har gått så långt än, men jag har hunnit med en del idag, tycker jag. När Dexter vaknade imorse vid 8 så vaknade jag med, såklart. Jag har faktiskt börjat lära mig nu att somna vid rätt tid, så jag är utvilad på morgonen. Måste erkänna att morgonar inte är min starka sida, men nu har jag faktiskt varit så duktig så jag har orkat ge honom gröt till frukost istället för välling, vilket för mig är en klar förbättring. Han har varit lite sur idag, tror det var magen, för jag fick precis pausa i skrivadet för att byta en jättestor bajs-blöja, isch..
Jag gick på promenad med honom innan.. Jag har fixat en ny vagn till honom, en sittvagn, vilket han verkar oerhört nöjd med. Fast den är vänd bort från mig, vilket jag inte gillar, för jag vill kunna se honom, men men, sålänge han är nöjd så..

Hmm, hade för mig att jag skulle skriva något mer, men jag verkar ha glömt det, aja, skriver mer sen om jag kkommer på det...