Usagi

Jag heter Johanna, men jag vill kallas Usagi, 'kej? ^^ Jag träffade min pojkvän på alla hjärtans dag 2008. Den 20 september 2009 fick jag en liten pojke, som döptes till Dexter Lucifer Lepus Nilsson och den 7 februari 2013 fick jag en liten flicka som nu heter Abigail Lilith Chibi Nilsson. Den 9 oktober 2010 flyttade vi till Malta. Och nu är vi tillbaka i Sverige igen sen den 19 Dec 2012!

Ledig idag

Kategori: Vardags-prat

Har nyss lagt Dexter för hans tupplur. Som vanligt så tar det ju en liten stund innan han somnar, men man kan ju faktiskt inte begära att han somnar så fort hans huvud nuddar kudden ju.
Har även klippt honom. Det blev lite ojämt eftersom han inte ville va stilla, men vem i hans ålder vill sitta stilla så länge som krävs för en klippning, haha.. Nu ser han inte ut som en tjej iallafall, som ganska många tror han är när de först kollar på honom.
Benne börjar jobba vid tre-halv fyra, så det är ju bra om Dexter hinner sova lite innan dess, så att Benne inte råkar väcka honom halvt igenom tuppluren när han går.
Dexter har också börjat med att bara sova en gång under dagen, det bara blev så. Det gör inte så mycket för mig, bara det funkar för Dexter så..
Han vill även lägga sig runt 10-11 på kvällen, men eftersom det endå alltid är någon av oss som jobbar till midnatt, så är ju endå den  andra uppe för att släppa in en, eftersom det låter en del när man ska öppna dörren. Men det gör bara så han brukar sova till nio-tio istället, vilket är ju bra, för då får man lite sovmorgon.
Jag och Benne håller även på att prata om hur vi ska göra sen, om vi ska hyra en till lägenhet, eller köpa en eller om vi ska hyra fram tills vi kan köpa mark att bygga hus eller hyra tills vi köper lägenhet och sen bo där tills vi köper mark och byggt hus och sen hyra ut lägenheten.
Det finns så mycket att välja bland. Jag tycker vi ska se hur vi gör sen, men jag tycker vi ska köpa en lägenhet innan vi köper mark, för då får vi sen en liten inkomst när vi har hus, för då kan vi hyra ut lägenheten.

Jag är inte på jobbet!

Kategori: Vardags-prat

Börjar faktiskt klockan tre.
Så, nu när det är sagt..
Det regnar en del ute, så jag kan inte ta med Dexter ut på promenad, ännu mindre gå till lekparken med honom.
Men det får väl bli en liten innedag istället.
Har nyss satt undan disken och lagt lite pommes i ugnen till mig och Dex.
Har lite bilder på kameran med, som jag tog eftersom jag äntligen köpt nya  batterier till den. Nu ska jag bara orkar lägga in dem på datorn, haha..
De väntar på påskharen på jobbet, men den verkar aldrig komma. Man sitter där och väntar  på BOOM:et då alla annonser ramlar in som en lavin, men istället så har det varit ovanligt lugnt.  Det blir paus hela tiden, och då får man eftergranska, vilket får en att se hur mycket man egentligen slarvar ibland. Speciellt om man ser en annons man själv gjort fel, då känner man att man får rycka sig i kragen lite och rätta till glasögonen.
Sen när man pratar med andra om eftergranskning så är det ganska kul att man faktiskt inte brukar hitta sina egna fel, det är alltid nån annan som gör det.
Vi brukar också skojja ltie med varann att vi ska leta upp annonser som någon av oss har granskat och reffa dem, vilket vi såklart inte gör, men det är endå kul att skojja.
Besedo är ganska slappt i den regeln, alla är avslappnade och sitter inte stela med en pinne i röven. Alla är sig själva och man pratar och skojjar. Även om arbetsplatsen består av en massa datorer på en massa bord så är det endå en hemtrevlig känsla där. Hade säkert varit mer hemtrevligt om alla hade haft sina egna platser, men då hade det blivit jobbigt med alla som tjyvar möss och dylikt. Plus så skulle det behövts fler datorer då, så jag antar att det är bra som det är.
Sen kommer ju Zebbe i sommar, vilket är jätteskoj, som jag har nämt innan, hehe.. Så då ska jag fixa lite semester. Vet bara inte hur vi ska fixa det riktigt med sovplats. Visst, Dexter kommer ju antagligen få sova inne hos oss, men det kommer bli så jävlarns trångt i den här lilla lägenheten. Hade kanske kunnat möblera om, men det är ganska jobbigt, för sakerna står så trångt och är lite tunga av sig..
Sen i augusti ska vi byta lägenhet igen, för då går kontraktet på den här ut. Då ska vi leta upp en med 3 sovrum, och en uteplats, så att vi har plats till alla och att alla trivs och är glada.

Nu jobbar man!

Kategori: Vardags-prat

Sitter på jobbet nu. Kanske inte borde göra det här nu, hehe.. Men vi har lite paus, post-reviewing heter det. Vi har det och empty queue, vilket är lite olika, men endå...

Nu sitter man iallafall vid datorn, på jobbet, i Malta.
Innan jag gick till jobbet så var jag, pappa och Dex ute och gick. Det är kul att ha någon att prata med, som vill sitta och ta en billig fika med en och allt sådant..

Dexter älskar det med, är bara lite sur då och då när han inte får springa runt hur han vill, haha!!

Då var det natt eller?

Kategori: Vardags-prat

Har nyss kommit hem från jobbet..
Jag vet att jag skrivit detta ett antal gånger nu, men jag gillar verkligen nattpasset. Den sista timmen så satt vi och latade oss och spelade alfapet på en internet sida.
Allting blir mer personligt efter klockan åtta.. Man pratar mer med varandra och skämtar. Verkligen underbart..
Imorron, eller ja, efter jag har sovit, så ska jag och pappa ha lite tid tillsammans. Måste ju passa på när både han och jag inte jobbar, fast jag börjar ju vid tre, men jag har ju endå lite tid endå.
Pappa har iallafall Dexter inatt, så jag får lite sovmorgon. Fast jag tycker synd om Benne, han börjar jobba klockan 7 på morgonen.

Hit me with your best shot

Kategori: Vardags-prat

Dexter ligger och sover och jag vilar.
Jag har börjar tycka illa om vår säng, för madrasserna under vår fina bäddmadrass åker isär och det gör det jättejobbigt för min rygg.
Benne håller på att titta på Reaper. Jag småkollar lite, vilket gör det lite distraherande för allt annat jag gör. Jag vill liksom bara ta det lugnt innan jag börjar. Men jag är faktiskt glad att jag fick nattpasset, för som sagt, mycket roligare. Gäller bara att hålla mig vaken!
Dööh

Dags att sova

Kategori: Vardags-prat

Jag känner verklligen att jag egentligen borde somnat sekunden efter att jag hade lagt Dexter, men det blir aldrig så. Fast nu har jag en liten andledning iallafall.

Sen de bytte låset på vår dörr så har det varit lite jobbigt att öppna den. Man får typ stå och skaka den i några sekunder och vänta på att den öppnas. Men det låter ju en del, och därför är det inte så smidigt att försöka öppna den utifrån när Dexter sover. Så jag fick stanna vaken och vänta på att Benne skulle komma hem från jobbet så jag kunde öppna åt honom. Dexter har iallafall bara sovit i ca en och en halv timme, så det är inte så farligt.
Imorgon är det iallafall min tur att jobba. Det gör inte så mycket. Gillar faktiskt att jobba natt. Det är mycket roligare eftersom man är så få där.
Men men, nu ska jag bara fixa mig lite sen är jag redo för sängen.
Ohh, föresten, Jag va med Dexter på lekparken idag. Han gillar verkligen att vara där. Han har blivit så stor nu så han kan åka en sån där lång gul twisting kana helt själv. Så förutom några få saker så kan han springa runt och leka med de andra barnen helt själv. Det ser verkligen gulligt ut :)
Dexter nya favoritlekplats.

Nu börjar det bli vår på Malta

Kategori: Vardags-prat

Jag känner det när jag går till jobbet. Fast om man skulle jämföra det med Sverige, så skulle det vara som sommar.
Man känner det på solen, lukten och atmosfären. Jag är faktiskt lite orolig för hur här kommer vara under sommaren, med tanke på att våren här är som svensk sommar, fast utan regn.
Jag måste också börja kolla efter badkläder.
När jag kom hit förra året så hade jag inte packat några, och det ångrar jag verkligen.
Vi kom hit på sensommaren, precis innan hösten kom, och allt man ville då var att kasta sig i havet och bara svalka sig, men tyvärr så kunde jag inte det. Sen hade vi inte så mycket pengar eller och jag hittade inga badkläder som jag gillade, så jag har faktiskt inte badat på Malta ännu.
Benne hade med sig badkläder, eller nja, gröna shorts var det, men ni vet killar, de hade kunnat bada i underkläderna om de så ville.
Sen får jag också se om jag kan hitta någon billig barnpool som ska sättas upp på pappas lilla baktomt. Det kommer ju bli så varmt här sen så jag är nästan rädd att  Dexter kommer känna sig som en muffin i en ugn.
Det som är bra är att vår lägenhet är värmeisolerad. Det är faktiskt de flesta lägenheter här, vilket gör det lite jobbigt under de få kalla månader här är. Men jag och Benne ska leta efter en vinterlägenhet nästa gång, vilket blir i augusti. Då hoppas vi också att vi kan hitta en med 2 eller 3 sovrum. Så där är ett för mig och Benne, ett för Dexter och sen kanske ett ifall vi tycker att vi behöver en "live-in" nanny. Vilket skulle vara väldigt bra, med tanke på de tider jag och Benne jobbar.
Jag har faktiskt också skaffat en mobil nu, vilket gör det mycket enklare. Pappa har också skaffat en. Så nu har alla förutom Dexter en mobil. Fast han gillar att pilla på våra, vilket inte är bra.
Ikväll så är det BG-kväll med jobbet. Benne känner sig lite sådär för det, men jag vill gärna dit, eftersom det är min första BG-kväll. Plus så behöver vi komma ut lite. Pappa kan ju passa Dexter om vi bestämmer oss för att gå, vilket är bra.
Pappa bor föresten bara 3 minuter iväg från oss, vilket är faktiskt väldigt bra. Det gör att jag brukar gå dit med Dexter varje kväll som jag inte jobbar. Så brukar vi prata om allt möjligt och så dricker jag och Dexter te och pappa dricker kaffe. Vi har även planerat att titta på "The Scarlet Pimpernel" imorgon. Jag tycker den är jättebra. Fast man blir lite irriterad ibland på hans fop-iga sätt.
Btw, igår så färgade både jag och Benne håret. Detta är min första färgning på över ett år. Jag har varit lite rädd för att färga det för att vanlig hårfärg är jätte elakt mot min hud. Jag känner det faktiskt nu. Min öron har svulnat upp lite och min hårbotten kliar då och då.
Jag valde att färga mitt blåsvart medans Benne färgade sitt svart.
Sen ska jag också gå med Dexter till lekparken. Vi har 2 stycken nära oss, så jag brukar variera mig lite. Det bra med den ena är att Dexter kan leka med allt helt själv, förutom gungorna, för då behöver han hjälp upp och att gungas.
Vi handlade föresten igår med. Det blev två fulla vagnar med saker, och det kostade bara 218€ vilket är väldigt billigt om man jämnför med Sverige. Det enda jag saknar det är välling, för Dexter föredrar egentligen det framför "mjölken" de har här i Malta, men han klagar inte.
Sen så är det inte heller långt kvar tills Zebbe kommer hit och hälsar på, Längtar verkligen :)