Usagi

Jag heter Johanna, men jag vill kallas Usagi, 'kej? ^^ Jag träffade min pojkvän på alla hjärtans dag 2008. Den 20 september 2009 fick jag en liten pojke, som döptes till Dexter Lucifer Lepus Nilsson och den 7 februari 2013 fick jag en liten flicka som nu heter Abigail Lilith Chibi Nilsson. Den 9 oktober 2010 flyttade vi till Malta. Och nu är vi tillbaka i Sverige igen sen den 19 Dec 2012!

Mys-kväll

Kategori: Vardags-prat

Nu ska jag krypa ner i soffan och se film och njuta lite. 
 
 
Lite godis och te att mysa ner maten med!
 
 
Redo för mys med nytvättat hår och en överstor pyjamaströja!
 
 
Och till sist, filmen! Love actually som går på 8an NU! 
 
 
 

Ändrade planer

Kategori: Vardags-prat

Så.... (känns som en vanlig början på mina inlägg)
 
Det blev inte att åka till den nya lägenheten idag. Jag har dock fått en del gjort här endå. Fixade endå så nu har vi 3 entré-nycklar istället för 1, så det är ju bra. 
Jag har även diskat och gått och fixat lite blöjor till Dex, då han ännu inte är toa-tränad och därför är blöjor en viktig sak att ha. 
 
Men imorgon så borde vi fixa så vi kan flytta det vi har här till det nya och påbörja "jobbet" vi har. Blir en del packande, städande och letade på Skattgömman, både efter saker vi lämnat efter oss och möbler vi kan tänka oss att ha annars. Som sagt, Skattgömman är ett namn som verkligen passar!
 
Nu ska jag snart hoppa in i duschen, för mitt hår börjar säga ifrån och då detta inte är en permanent hårfärg så vill jag att den ska hålla så länge som möjligt. 
 
 
Stor, men känner mig endå väldigt fin! Så som det ska vara alltså!
 

Jag skulle egentligen...

Kategori: Vardags-prat

Det är en del saker jag skulle gjort idag som jag helt enkelt inte orkat, vissa saker som jag borde gjort för nån dag sedan.
 
Jag påminns hela tiden om tvätten som jag inte vikit och lagt undan sedan jag tvättat i söndags, nja, iallafall varje gång jag är i hallen. 
 
Sedan borde jag ha dragit en runda med dammsugaren och diskat, men jag antar att det får vänta tills imorgon, eftersom nu är det lite sent för att dammsuga och min rygg säger alltid blä sent på kvällen, så diska är ett helvete. 
 
Imorgon ska vi även fixa med lägenheten, så jag antar att disken får fixas på morgonen, sedan drar jag dammsugaren på en rastning i lägenheten. Tvätten kan jag sedan packa i väska, för vi ska dra till vår lägenhet sen och då kan kläderna lika gärna hänga med, de kommer endå behövas. 
 
Ska även komma ihåg att ta lite fina bilder, så jag kan visa hur bra vi gör det sen, haha... 
Så, städning och möbel-letande imorgon, men det ska gå bra. 
 

Kladd

Kategori: Vardags-prat

Jag sitter och kladdar i min anteckningsbok för vad idéer jag har och vad som behöver göras.
Att endast bli avbruten av en liten treåring som vill ha te är väl inte hela världen andtar jag. 
 
Så, med varsin mugg äpple&kanel-te och någon minut piggare i huvudet så sätter jag igång igen. 
 
Jag tyckte dock att jag använde förra inlägget som ett bollplank, lite blä tycker jag, så istället så ska jag hålla mig till min bok och visa istället när jag faktiskt får tummen ur och gör något. Vill endå fixa bilder på lägenheten, och klart hade det varit kul att ha före samt efterbilder på skiten. 
 
Så, om ni ursäktar, men nu ska jag dricka te och leta efter en soffa, då de verkar ha blivit utrotningshotade och måste numera letas fram det stor andakt och oerhörd försiktighet. 
 

Lägenhet

Kategori: Vardags-prat

Det har hänt en del idag. 
Vi har bland annat fixat lägenheten, så nu ligger nycklarna fint i min väska. 
Vi har även hört av oss till E-on så elen kommer vara rätt. Bra det, så det inte blir några fel där. 
 
Funderar lite på färg i lägenheten, mest väggar nu, men det är svårt. Jag vet vilka "vibbar" jag vill ha av de olika rummen, och jag är ganska säker på allt förutom köket. Dock är Benne för trött för att bolla med nu, så det kommer få vänta tills imorgon eller så. 
 
Imorgon har vi lite saker att fixa i stan, så vi kommer inte vara i lägenheten imorgon. Dock siktar vi på att "flytta in" på fredag, då är det mest ta dit kläder och fixa sovplats. Vi vill inte flytta in ordentligt förän vi har fixat väggarna. 
 
Jag tänker mig att jag vill ha känslan "mysigt" i sovrummet, känslan "lugn" i badrummet, känslan "ljust" i Dexters rum, känslan "natur" i vardagsrummet och känslan "uppiggande" i köket. 
 
Som sagt, alla rummet förutom köket vet jag ungefär, med bilder i huvudet. Det är köket som jag inte kan greppa mig om, dock kan det vara för att vi funderar på att fixa skåp och luckor också i andra färger, så jag låser kanske in mig lite i det. Jag vill inte ha blått, för det förknippar jag med "lugn" och gult känns bara fel, iallafall just nu. 
 

Make over - Resultat

Kategori: Vardags-prat

Så, då har jag tvättat färdigt, tagit en tupplur och dragit fram kameran. Så nu har jag en inte så grumlig bild på mig, dock gillade jag inte vinkeln, men det får duga, då jag inte verkar komma överens med min kamera för tillfället. Tror den vaknade på fel sida eller något, haha... 
 
 
Så, nu sitter jag här med en kopp te och ska försöka vakna lite för sen är det dags att sova igen. Hur nu det hänger ihop har jag inte klurat på ännu, men det låter som en bra idé.
 

Make over - final

Kategori: Vardags-prat

Så, nu har jag fixat färdigt håret. Eller nja, jag gjorde det igår. 
Jag hade som sagt bestämt mig för att ha färgen i till klockan åtta på kvällen, vilket jag hade, trots att jag höll på att somna. Sedan, så fort klockan blivit åtta så hoppade jag in i duschen och fixade det. 
 
Blev det bra? SOM FAN! 
Dock ska jag hitta batterier till kameran, då min DS-kamera tog lite väl grumliga bilder, så det är inga jag vill dela med mig av :P 
 
Så, senare idag så kommer föhoppningsvis lite bilder upp, då jag gärna vill visa hur det blev. Dock har jag inga före bilder eller bilder under tiden, men det skiter jag i, för det vill jag endå inte visa!
 
Sedan har jag tvätt-tid idag igen. Ska tvätta alla smutskläder så man blir av med den högen iallafall. 
 

Make over - part 2

Kategori: Vardags-prat

Så, nu sitter jag här med färg i håret och håller snart på att somna. Jag brukar egentligen ha tagit en tupplur vid den här tiden, dock blev det inte så idag, vilket tar ut på mig nu. 
 
Men men... 
Jag planerar att ha i färgen till åtta, om jag orkar hålla mig vaken tills dess. Ska även städa färdigt badrummet. Fyy vad den här färgen kan sätta sig, hoppas den är lika bra på hår som den är på handfat och mina händer. 
 
Ja, just nu ser det ut som jag har smurf-händer, då jag gav upp att använda handskarna efter första färgen. Det blir bara klumpigt och det vill man ju inte. 
 
MEN... goda nyheter. Vi kommer FÖRHOPPNINGSVIS få kontraktet för lägenheten på måndag (äntligen!) och då borde vi sedan få full tillgång till den. 
 
Jag hoppas det, då jag nästan har känningar på att Mini kommer vilja titta ut innan den 10 Februari, vilket känns lite oroande på ett sätt, då vi har en del att fixa innan Mini borde komma. 
 
Så, nu ska jag ge er en liten bild på hur jag ser ut, dock i text för jag ser faktiskt ut som fan, om man säger så. 
Jag har 2 färger i håret, med 4 hår-bollar uppsatta i folie och som grädde på moset en hårmössa för att minska kladdet jag kanske skulle gjort utan den. Får även inte glömma mina superfräna fina blå händer och färgen i nacken samt lite här och var i nyllet. 
 
Hoppas det ger er en fin bild av hur jag ser ut, för nu ska jag återgå till att valsa runt på internet i hopp om att hålla mig vaken i ett par timmar eller tre till. TJO!
 

Make-Over-TIME!

Kategori: Vardags-prat

Så, ja, jag vet, rubriken ser fel ut, den är det också, antagligen, men det skiter jag i! Iallafall.... 
 
Just nu sitter jag med en rejäl klick blekning i håret, för att utrota alla mina bruna hårstrån så jag kan gå vidare till ljusare och färggladare vyer. Jag har även hämtat ut min jacka, som var sååå mycket bättre än jag hade föreställt mig. Även skosnören till mina långa converse, då de som kom med tråkigt nog inte var långa nog. 
 
Dock har jag bara köpt tråkiga långa svarta, men jag kunde inte hitta några bättre i den längden. Förhoppningsvis så håller de ett tag. 
 
Sedan har jag även hämtat sakerna jag köpt via FB. Dock glömdes en sak som kommer fixas imorgon istället. Men nu har Dex en bilmatta och en Nalle Puh-matta att leka på. Har även en pyjamas till Mini samt en overall. Benne fick då en Guitar Hero-gitarr samt speler Legends of Rock. Det gillades rejält. Då ska vi bara hitta vårt tjocka PS2 som vi lämnade kvar i Sverige när vi åkte. Vårt PS2-slim är fortfarande i Malta och kommer vara det tills fraktbolaget kommit på när de tycker att de ska frakta nästa gång. Förhoppningsvis inom en snar framtid. 
 
Så, nu har jag siktet inställt på att hitta fluffigt tyg för benvärmare, hitta strumpor med fin volang på sig (har för tillfället glömt vad de heter), bomulls strumpbyxor (Då jag hatar de här tunna och "går-lätt.sönder"-varianten) och se om jag kan hitta eller tillverka ett nit-diadem, då de inte verkar finnas till salu i ett enda hörn av Sverige och mitt kort funkar inte med paypal så jag kan inte använda Ebay, plus så vill jag inte fråga Benne om det. 
 
Så, en halvtimme till med blekning, sedan blir det duschen och sedan färgning med stil, då det är 2 färger och de får INTE blandas för då har jag kastat pengarna i sjön (Som antagligen är djurpfyst och jag orkar inte sitta och "pimpla" upp dem) *Så lat som jag är*
 

När blir det?

Kategori: Vardags-prat

Jag börjar nästan bli lite orolig för hur det ska bli med lägenheten. I snart en vecka så har vi väntat på att kontraktet ska komma med posten, men det har det inte.
 
Jag vill börja "boa" snart, eller, jag har velat det ett tag nu, men det går ju inte när jag inte har nånstans att boa. 
Jag kan ju inte börja göra det i mitt gamla sovrum precis, eftersom det är inte där jag ska bo :P 
 
Just nu sitter jag och lyssnar på Volbeat och sniglar mig igenom internet i hopp om att tiden ska gå snabbare. 
Jag undrar även varför posten kommer så sent till Bjärnum men att den kommer vid halv elva här. Ibland är livet orättvist, om man nu kan räkna en sådan liten sak som posttider som någon man faktiskt får tänka på och vånda sig över.
 
Nu klagar jag för mycket, det betyder att jag ska ta en paus ^^ 
 

Zombie-dvala

Kategori: Vardags-prat

Så, nu har det börjat. Jag hade egentligen upptäckt det innan, men inte förän nu så har jag undergivit mig för det. 
It's that time again, time for eating during the night. 
 
Jag tror jag lyckades hålla mig längre denna gången än den förra. Inte för att jag riktigt försökte, det är mer att jag blir en aningens för vaken av att gå ut i köket och äta något och sedan gå och lägga mig igen, trots att det är mitt i natten och jag känner mig som en vandrande rund zombie. 
 
Nu idag så borde jag iallafall komma iväg till Bjärnum. Det är inte mitt fel att det inte har blivit av, eftersom det är en  sak jag väntat på som behövde hända för att det skulle var lönt att åka dit. Så även om jag skriver "borde" så är det tyvärr inte ens säkert, vilket är dumt, för jag har 2 paket att hämta ut på ICA där och ska hämta lite saker jag köpt av en person där. 
 
Jag gillar inte att säga saker och inte hålla dem, dock har jag varit tydlig med att jag inte har varit säker och inte gett ett fast svar, men visst, det är frustrerande, både för mig och andra. 
 
Men innan Bjärnum så blir det en liten tripp till närme centrum, ska bara väcka Mr Zombie först, hehe... Lättare sagt än gjort, därav zombie.... 
 

Snö överallt

Kategori: Vardags-prat

Det snöade igår och under natten, så nu är det helt vitt överallt. 
Jag har ännu inte gått ut men jag funderar på att göra det om en timme eller så med Dex. Han fick en snowracer när vi kom till Sverige, men eftersom att snön försvann så snabbt så fick han knappt använda den, vilket var väldigt synd. 
 
Just nu så tar Benne en tupplur, men jag ska få ut honom också, för det har jag bestämt, haha... 
 
Funderar även på att dra till stan kanske, kolla igenom second hand affärerna efter något fluffigt tyg som jag kan använda. Mamma har en symaskin i garderoben och jag känner att jag vill sy nånting!
 
Imorgon så ska vi antagligen till Bjärnum för att fixa det sista, nja, sista och sista... Det sista som innebär en början på annat, dvs, saker som gör att man inte bara sitter hemma och räknar minuterna. 
 
Jag längtar även på att min jacka kommer och min hårfärg, som jag beställde. 
Jag kom fram till att det va smidigare att fixa håret innan Mini kommer, för jag vill inte gå runt med färg i håret då, om jag ens får tid för det då. 
 
Visst ja, idag så ska jag färga Bennes hår svart. Lite avis för att han kan använda vanliga "butik" färgningar medans jag inte kan det. Vet inte riktigt vad det beror på, men jag gissar att det är nåt medel i den permanenta färgen som gör det. BLÄ.... 
 

Råg....nånting...

Kategori: Vardags-prat

Sitter här med en färsk smak av.... rågkusar tror jag det hette. 
Benne grävde upp dem från mammas frys igår för resten av brödet är slut. Kan säga att jag helst inte äter det igen. Inget fel såsätt, men kartong kommer till tanken. 
 
Men men...
Posten kommer ungefär närsomhelst till Bennes mamma, så då får vi veta ifall kontraktet har kommit eller inte. Har det gjort det så är det bra, annars ska vi ringa till dem och undra, då de har varit lite iffiga med kommunikationen. 
 
Hoppas bara att de inte har skickat det fel eller att någon annan har fått lägenheten, fast det borde de ha sagt i sådana fall. 
 
Fick även mejl om att min jacka har skickats idag, så det kommer väl om nån dag, jippi!
 
Dex står bredvid mig och säger "Hatta buss." Vet inte riktigt vad han menar med det, hmm, okej... Den har parkerat längst in under den STORA spegelbyrån i hallen.
 
Mamma till tjänst! BRB
 
Så, 30 sek senare, med lungorna lite fyllda av damm och en aningen ömmare rygg så är bussen och annat räddat. Trots det verkar han fullt säker på att där är mer saker, för att sedan titta under byrån och bestämma sig för att han vill ut och gå istället och berättar att tåget säger "chuu chuu". normala saker ni vet... 
 
Då har jag iallafall fått min gympa för idag och kan fortsätta dagen med gott samvete. 
 
Ha det!
 

Uppe med tuppen

Kategori: Vardags-prat

Okej, tuppen har väl hunnit före mig med några timmar, men man kan väl små-skryta. 
 
Snart kommer jag endå vara vaken lite då och då under alla dygnets timmar. Borde ge Dex cred för att han har börjat sova till 9 på morgonen. Hoppas det håller i sig lite och inte går åt pipsvängen. 
 
Så,efter att jag klivit ur sängen och 2 leverpastejsmackor senare så sitter jag då här igen. Jag försöker mest morna mig och samla ihop hjärnan efter natten. Den verkar ha förvirrat sig en aningens. 
 
Om och om igen så går jag igenom det som kommer vara planerat. 
Jag kommer antagligen sticka till Bjärnum så fort min jacka har kommit med posten, så jag kan hämta ut den, vilket borde ske nästa vecka kan man hoppas. Tills dess har jag bara posten med kontraktet att se fram emot, men det är inte dåligt det heller, då det leder till att jag kan flytta ut ur mitt gamla flick-rum igen. 
 
Men nu ska jag in till centrum och inspektera vad som har hänt de senaste 2 åren jag har varit borta och se om jag kan hitta något bekvämt för mig, då jag känner mig som en stoppad korv :P 
 
Nåja, bara en månad kvar nu. Hur ska jag orka?!
 

Middag avklarad

Kategori: Vardags-prat

Då har man ätit middag och är tillbaka vid datorn. 
Finns inte så mycket att göra för tillfället. Dex tittar på Kalle Anka på dator nr2 och Benne vilar i sängen efter maten. 
 
Vet inte riktigt vad jag ville, men kände för att titta in och kolla runt :P 
 

Shopping!

Kategori: Vardags-prat

Jaha, då var tvätten vikt. Det hatar jag... Just det där efter den är gjord och innan man är färdig. Då måste man sortera och vika och lägga in. Allt annat är hur bra som helst men slutspurten är knappast en spurt :P 
 
Sedan har jag även fyndat lite på den lokala köp&sälj sidan på FB.
Har även hittat en ny jacka, då min förra försvann under flyget tillbaka till Sverige. Vilket var jättesynd då den var otroligt fin och fortfarande i bra skick. Men men, inte gråta för mycket över det, dock kan jag föreställa mig att nån jävel går runt i den nu med ett hånflin samt njuter av Freddy Kreuger tröjan jag stickade till Benne och spelar hans GBA spel som låg i fickan. 
 
Har beställt en ny jacka nu samt skosnören för mina ovanliga skosnöriga skor. Så, toppen toppen. 
 
 
Nu funderar jag på att gå och ta en tupplur medan Dex tar sin. Annars kommer jag inte få sova på ytterliggare några timmar. 
 

Förkyld och väntar

Kategori: Vardags-prat

Jag har aldrig riktigt förstått poängen med förkylningar. 
De är jobbiga och håller i sig allt för länge. Man blir helt "zombie-fierad" och går runt med en stor klump med snor som hjärna.
 
Det som jag tycker är mest åt helvete med det är endå den evinerliga täppan man får i näsan som inte låter en få en lugn stund under natten.. 
 
Jag lyckades iallafall fixa tvätten igår, herregud, trodde inte att jag skulle sakna torktumlare så mycket som jag har gjort. Då vi bodde på Malta var det alltid att man hängde upp tvätten för tork, så torktumlare fanns aldrig. Mina handdukar är mjukare än någonsin och jag känner att jag aldrig vill vara utan en tumlare igen. 
 
Sen väntar jag även på att... Först... Ska det bli nästa vecka, för då ska vi få vårt kontrakt för vår nya lägenhet hemskickat till oss, och sedan väntar jag på den 20, då jag förhoppningsvis gör den sista tvätten innan flytten, sedan den 21a, då jag ska till Mvc, måste ta blodprov då, meh... Okej, ser väl nåtsånär fram emot det... Men okej, iallafall... Sedan så får vi antagligen tillgång till vår nya lägenhet antingen den 21a eller den 22e. 
 
Vi ska gå fixa lite i den, med de mått vi får.Kommer mest vara att måla om lite smått där det ser en aningens förjävligt ut och även sedan kolla möbler på Skattgömman i Bjärnum. Väldigt bra saker där, så det är verkligen en skattgömma. Synd att den gick som det gjorde med den, att det endast är öppet på "beställning" numera eftersom det va knappt någon som visste om det och att ungarna i Bjärnum hade det som "snatte-tillhåll". 
 
Antar att jag får gå och väcka Benne nu, stackaren som är förkyligast av oss alla. Lill-skiten Dex hade knappt något och jag går fortfarande med min mini-nästäppa som hållt sig i snart 2 månader. Hahah... 
 
Behöver fixa med F-kassan. Så mycket jobb man har med saker när man flyttar tillbaka till Sverige. Men det blir väl till nån nytta, så man inte börjar räknas som nån illegal flykting eller liknande.... 
 
Tjo!