Usagi

Jag heter Johanna, men jag vill kallas Usagi, 'kej? ^^ Jag träffade min pojkvän på alla hjärtans dag 2008. Den 20 september 2009 fick jag en liten pojke, som döptes till Dexter Lucifer Lepus Nilsson och den 7 februari 2013 fick jag en liten flicka som nu heter Abigail Lilith Chibi Nilsson. Den 9 oktober 2010 flyttade vi till Malta. Och nu är vi tillbaka i Sverige igen sen den 19 Dec 2012!

Pizza-macka

Kategori: Vardags-prat

Just nu så har jag "Pizza-mackor" i ugnen. Tja, det är iallafall vad Dexter kallar det. Fast jag antar att han har rätt, för det är det egentligen. 
 
Jag ville egentligen gå på promenad idag, men tiden bara flög iväg och för en gång skull på flera dagar så har Abby tagit en långtupplur. Jag trodde ju hela tiden att hon skulle vakna, men nej, hon sov gott som det var. 
 
Snackade lite med mamma sen. Ska kanske upp till henne nästa vecka. De har fått kultingar där uppe, och det vill Dexter nog se. Förra gången hade han jättekul med dem och eftersom de växer så snabbt så får vi kanske skynda oss innan det är dags för dem att flytta vidare. 
 
Ne, nu måste jag rädda mackorna!
 

Påskägg

Kategori: Vardags-prat

Hade en liten paus igår, därför skrev jag inget. Annars tycker jag det är kul att skriva här. Inte för att jag gör det för någon. Det är ju inte som om jag får några kommentarer. Nä.. Ser det mer som en online dagbok av nåt slag.
 
Igår åkte jag och Abby in till stan för jag skulle till Mvc. Dock visade sig att när jag kom tid så hade jag fått fel tid. De hade sagt en tid till mig och bokat in mig på en tid 45 min tidigare. Så det blev inget den dagen. Fick åka hem igen. 
Medans jag väntade på bussen så gick jag till Röda Korsets second hand affär. Fyndade nya gardiner till sovrummet, 2 tröjor till mig och 2 till Dex samt ett par byxor till mig! Sedan hittade jag en mysig mössa till Abby på H&M. Köpte den i st 68, fast hon typ bara har 56-62 nu. Mest för att den ska hålla längre och att den endå funkar perfekt som vår/sommar mössa. Får se den senare!
 
Så... Idag fick Dex sitt påskägg av oss. Jag vet egentligen inte när ungarna ska få sådant, men det blev idag för det hans inte med igår. Han fick endå påskägg av min mamma igår, så han hade nog att göra då, haha.... Hon passade också på att "påska" till vår lägenhet lite. 
 
 
Blev en hel del gott för honom.
 
Imorgon får han väl farmors påskägg!
 

Bloglovin'

Kategori: Vardags-prat

Den lilla rosa

Kategori: Charmtrollen

 
Mest för att jag vill dela med mig av den här fina kaninklänningen och hur äckligt söt Abby är i den!
 

Vad väntar?

Kategori: Vardags-prat

Det är en ny dag och framtiden står fri!
 
Det låter som något som skulle stå i en lycko-kaka. Men det är sant, på ett eller annat sätt. 
Jag har inget planerat för idag, men solen lyser varmt in i vardagsrummet så jag kanske tar en promenad idag, beroende på hur mycket det kommer blåsa. 
 
Det är det som är lite jobbigt med att vara mamma-ledig. Man är "fri", oplanerad, dvs. Okej, kanske inte alla, men jag är iallafall, känns det som. Det gör att jag saknar jobbet. Det gav en lite omväxling och en chans att komma ut. Jag jobbade iofs ganska ensamma shift, men jag hade väldigt mycket kund-kontakt, så ensamt var det inte riktigt. 
 
Borde kanske hitta jobb inom kundservice igen? 
 
 
Jag tyckte bilden såg rolig och flummig ut först, men nu efter att jag tittat på den ett tag så ser jag mest läskig ut!
 

Tidiga mornar

Kategori: Usagi klagar

Jag borde antagligen inte klaga, vilket jag inte heller försöker med för den delen, dock kanske det låter som det. Iallafall!
 
Innan blev det tidiga morgonar för att Dexter ville vakna snuskigt tidigt på morgonen. Nu har han slutat med det och sover någon timme mer. Då tänker ju såklart Abby att det är hennes tur. Nja, inte riktigt, dock borde jag gissat att det skulle hända, då hon börjar "lång-sova" redan vid 7-8 tiden numera. 
 
Annars är hon väldigt duktig har har ett eget litet dygns schema. Får nog se till att det hoppar tillbaka de där timmarna igen, för annars kommer jag snart ha påsar under ögonen i storlek med IKEA-kassar!
 

Trollen på film

Kategori: Charmtrollen

 
 

Time-bomb?

Kategori: Vardags-prat

Hejsan på er!
 
Just nu multi-taskar jag så in i helvete!
 
Jag försöker hålla Abby lugn (som av nån anledning vaknat på fel sida och har en fis på tvären), få Dexter att äta upp makaronerna fast köttbullarna är borta, animerar en sak på Benne samt smygsträcker på mig. 
 
Jag har iallafall musik så det hjälper lite och jag är glad att jag hittade en användning åt det antika el-våffeljärnet vi har, eller nja, snarare dens sladd på 3.5 meter (!!!). Den är tydligen perfekt att använda till att köra vagnen på så Abby håller sig lugn. 
 
Just nu går dagen lent som smör, dock är jag lite orolig. Detta är nämligen Bennes första sluta-röka-dag. Han har iofs rökt 2 gånger på morgonen (aj-aj) men sen har han hållt sig. Men humöret kan ju bli därefter (Borde ju jag veta) och jag bara väntar på att något ska hända. Jaja, håll tummarna!
 

Tum-sugare!

Kategori: Vardags-prat

 
 

Nytt försök med ringsjal

Kategori: Vardags-prat

Okej, så jag kanske dömde lite för fort igår angående ringsjalen. 
Visst, jag fick ont i axeln av den, men jag har kommit på vad jag gjorde fel, dock visade de aldrig det såhär på videorna jag såg för hjälp.
 
Innan hade jag hela tygstycket på axeln, bredvid nacken. Nu testade jag att bre ut det lite. Det gjorde stor skillnad och Abby verkar trivas lite bättre denna gången. 
 
 
Min datorkamera är verkligen inte den bästa. Det är iallafall en kamera, i brist på annat. 
 
Nu ska jag fixa mat!
 

Att frisera ett barn

Kategori: Charmtrollen

Det är inte alltid lätt att klippa håret på barn, vilket jag märker varenda gång jag ska klippa Dexters hår
Igår tänkte jag "Nu ska jag göra det lätt för mig" så jag frågade Bennes mamma om att få låna hennes snagg-apparatt. Den har så man kan ställa in längden. 
 
Så idag tog jag fram den och ställde längden på 1,8 cm (det längsta) och satte igång. 
Visst, han gillade inte ljudet, men vem gillar att ha ett surrande i örat? Iallafall så höll jag då på och fixade. Allt hår (förutom de 1.8 cm) åkte av. Sedan skulle jag trimma lite i nacken och vid öronen med lite kortare längd. Gissa vad som händer?
 
Jepp, han rörde på sig och helt plötsligt är mer än bara kanterna korta i håret. Så jag försöker såklart rädda håret men det slutade med en iffig tuppkam istället. 
 
Dock blir det ingen bild på spektaklet, då minneskortet till min kamera vill formatera om sig varenda gång jag sätter in det i datorn, vilket jag inte vill, då jag har bilder på det som ännu inte är sparade nån annanstans, som bilderna på Abby när hon är helt nyfödd
 
På återseende!
 

Ringsjal

Kategori: Usagi tipsar

Jag fick låna en ringsjal av Bennes mamma, för att se om det var något för mig. Dock jag jag säga efter en timmes användade att mina axlar gör väldigt ont och jag är väldigt stel. Abby verkade inte heller gilla den. 
 
För mig så var den alldeles för "bökig" och satt på ett sätt som var, enligt mig, otympligt. 
Jag klarar inte av att ha saker som sätter vikt på axlarna eller nacken, för då får jag ont i huvudet och blir stel på bara några minuter. 
 
Abby kände nog på sig att jag inte gillade den, och det kan vara mitt fel att hon inte trivdes i den, då jag kanske satte i henne lite fel. Men efter att ha testat ett par sätt att ha henne i sjalen, med bruksamvisning, så kan jag säga nej, ringsjal är inget för mig och Abby. 
 

Ut och gå

Kategori: Vardags-prat

Idag gick jag på promenad med Dex, Abby och Bennes mamma. 
 
Det var Dex som ville träffa henne och efter att ha bestämt "play-daten" igår så hördes vi av idag. 
Först gick vi till macken i byn, för Maria, Bennes mamma, hade beställt en bok som hon skulle hämta. Där lyckades Dex fjäska till sig godis. Sedan gick vi för att mata ankorna. 
 
Dex matar ankorna genom att kasta stora stycken bröd. Men men, man måste väl börja någonstans. 
Efter det så gick vi till Ica. Jag köpte påskgodis till Dex och ett tillhörande ägg. Det måste ha sätt konstigt ut när jag gick igenom affären med en godispåse under sjalen, i ett försök att smyga det för Dex. Det funkade, men det såg nog ut som om jag försökte stjäla det, tills jag kom till kassorna såklart, för då åkte det upp på rullbandet. 
 
Nu är jag hemma och tar det lugnt igen för nästa "äventyr". 
 

Napp

Kategori: Usagi tipsar

Innan Abby föddes så köpte jag nappar bara ifall ifall det skulle behövas. 
Då köpte jag MAM Perfect 0+ vilka jag tyckte var jättesöta, och även de enda som fanns på lokala ICA. 
 
MEN! Hon gillade dem inte. Verkade tycka att de var för stora såg det ut som, eftersom hon klöktes. 
Dock återstod problemmet med att hon endå ville sutta fast inte äta. Jag funderade lite och tittade runt. Sedan hittade jag en napp som tydligen skulle vara väldigt bra för ammande barn. Så jag gick till babyland.se och beställde Pigeon napp st 1. Kan gott säga att efter 15 mins användande att den här nappen är mycket bättre (enligt henne) än Mam nappen. 
 
Pigeon till vänster och MAM till höger. 
 
 
Jag kunde inte hitta någon bild på sugdelen för Pigeon, så jag lade upp det här, för andra som kanske undrar. 
 

Promenad

Kategori: Vardags-prat

Nu har man varit hos Bvc med Abby. Gick väldigt bra. Från att ligga på understa kurvan när hon föddes är hon nu över medelkurvan. 4,6 kg och 54 cm. Hon början bli en stor bebis nu!
 
Efter det så gick jag och hämtade ut nappen på posten. Sen så gick jag till biblioteket och tittade runt. Där fixade jag nytt lånekort och lånade 2 böcker, Pride & Prejudice av Jane Austen och Five Little Pigs av Agatha Christie.
 
Sedan promenerade man hem, och det är här jag nu befinner mig.
 

Mysa!

Kategori: Vardags-prat

 

Snart!

Kategori: Vardags-prat

Det har blivit några "snart" idag. Det gillar man. 
 
Som.... 
 
Snart ska vi gå till Bvc för att kolla hur Abby har växt till. 
Snart kan vi gå och hämta nappen på posten. (För posttanten ringde på dörren igår men stack direkt)
Snart ska jag till mvc för efterkontroll. (Okej, om en vecka... men jag fixade tiden idag!) 
Snart behöver jag fixa en tvätt-tid. (Det är snart ett berg här hemma)
Snart kan jag dricka mitt te. (För det är för varmt för tillfället.)
Snart kommer min dator att startas om. (För window-!¤%&-uppdateringar vill fixa sig)
 
Sen har jag ett nu också.
 
Nu ska jag sluta skriva så jag kan äta min varma macka!
 

Ingen napp

Kategori: Vardags-prat

Benne har tagit Dexter och åkt med sin mamma till Hässleholm för ahandla och fixa lite saker.
Det gör att jag är ensam med Abby hemma. Det är faktiskt skönt att få ta det lite lugnt ibland, men Abby vill vara uppe hos en hela tiden, så man har ju inte så mycket tid att göra saker förutom att sitta stilla. Jag kan iofs använda bärselen igen, men jag väntar nog lite.
 
Sen trodde jag faktiskt att Abbys napp skulle komma med posten idag, men det har den inte. Förhoppningsvis så inkommer den imorgon och då kan Abby sutta på hur som helst. 
 
Får även se om vädret är bättre då, för nu blåser det för fullt och småsnöar så man knappt kan sticka ut näsan. Inget bra väder för en promenad med vagnen. Jag vill gärna gå till biblioteket och titta lite. Tänk va, jag har bott i Bjärnum i sammanlagt 2 år och jag har aldrig besökt biblioteket. Jag gillar verkligen att läsa, men jag har aldrig gått dit. Dock så kan jag nu ladda ner böcker i epub-format och läsa dem på mitt DS som en liten pocket-bok istället. 
 
Men ni kan nog hålla med om att läsa via datorn har inte samma känsla som att läsa en riktig bok!
 

Bärsele <3

Kategori: Vardags-prat

Jag fullkomligt älskar bärselen idag. 
 
Okej, lite förklaring behövs kanske... 
 
Det är så att Abby har varit lite kinkig idag och velat vara uppe och sova på en hela dagen. Men man kan ju inte spendera en hel dag låst i ett läge. Så jag fick idén att sätta henne i bärselen. Det funkade utmärkt. Då kunde jag ha armarna fria till annat medans hon mysigt sov emot mig. Dock så tog jag av den efter ca 1.5 timme, då det började bli lite stelt för mig även det. Men hon sover gott vidare i babysittern bredvid mig. 
 

Charmtroll

Kategori: Charmtrollen

Jag har 2 charmtroll här hemma. Nja, egentligen 3, men den 3e vill inte visas på bild. Han är kamera-skygg!
 
Ett av charmtrollen leker på sitt rum. Rummet är fyllt med bilar och motorfordon. Jag kan inte hjälpa att undra vad som hade hänt om han hellre velat leka med dockor och rosa. Hmm.... 
 
 
Mitt lilla charmtroll, det nyaste, som jag redan har skrivit en hel del om vet jag faktiskt inte så mycket om ännu. 
Det roliga är dock att jag lär känna henne mer för varje dag som går. Tex, hon är lite lättväckt på tupplurerna under dagen. Hon gillar att sitta upp och titta runt, speciellt hos pappa och hon älskar att hänga över axeln. 
 
 
Jag ville mest testa att lägga upp bilder med rundade hörn, och här var mina försökskaniner, som jag endå gärna visar upp!
 

Napp-ilska

Kategori: Vardags-prat

I lördags så fick jag nog och beställde en napp till Abby från Babyland.se . 
Den sorts napp som jag letar efter finns inte i Bjärnum och det kostar mindre att köpa den online än att åka in till Hässleholm för det. Förhoppningsvis kommer den imorgon och förhoppningsvis så kommer hon att gilla den. 
 
Hon börjar få ett rejält humör med sina försök att sutta på handen nu och att handen rymmer när det är som bäst- 
Men jag kan förstå henne. Hon sitter där och "Hmm, känner mig lite suttig." och sen så kommer handen flygande och landar i munnen. "Detta var ju perfekt" Tänker hon då och suttar iväg. Men oj, sen rymmen handen och Abby blir helt ensam utan något att sutta på. Då är det klart att man blir förbannad. 
 
Det hjälper väl inte heller att storebror leker med ballong runt omkring och att mamma inte går att sutta på utan att mat ingår, vilket inte alltid önskas. 
Sen så kommer mamma där med de gamla, "dåliga" napparna som inte är mumsiga och försöker trycka in dem endå. Nä, inte kul det. 
 
Hon verkar inte ha nåt emot napparna när de är utanför och man kan sutta på dem då, dock är de ju inte stilla. Nä, de är heltklart för stora för hennes smak.
 
Napp, oh, napp, var f*n är du?
 

Tidsfördriv?

Kategori: Vardags-prat

Så, jag var kanske lite nere några inlägg tillbaka. Men vem är inte det då och då? 
 
Jag antar att det har kommit ikapp mig lite, som det gör ibland. Det där med att inte ha några vänner att prata med eller träffa. Faktiskt så är jag ganska grön inom det området över huvudtaget. 
 
Dagarna spenderas mest med att umgås med barnen, kolla runt på föräldrarsidor, se på period-draman (väldigt skojsigt) och att spela minecraft, vilket faktiskt är ett roligt spel. Dock får jag inte så mycket tid för det med 2 barn. Men det går bra endå och det är inte direkt som om jag måste spela. 
 
Jag ser minecraft som avslappning och något att göra när det är för kallt för promenad och jag inte har något annat att göra, vilket kan hända lite då och då. 
 
Jag ser gärna att jag hade kommit ut mer, men det är en aningens kallt nu och en bussbiljett till Hässleholm kostar en aningens för mycket om man bara ska gå runt på stan utan mål. 
 

Hår-resultat

Kategori: Vardags-prat

Så, nu är mitt hår färgat och torkat och allt det där. Måste säga att jag gillar resultatet rejält! Men jag saknar som sagt att ha svart hår, dock vill jag ha blått i det med såklart. 
 
Sen funderar jag på dreads till det. Jag har haft det innan och det var något som jag gillade. Men jag har kastat de gamla och skulle då behöva köpa nya. Det är lite där skon klämmer, då det kostar ju lite att köpa dreads. Jag får väl spara mina veckopengar eftersom både min födelsedag och tomten är ett tag iväg! Nä, jag har ju inte veckopeng, men jag får väl se om jag kan hitta det jag söker. 
 
Tills dess så funkar det här: (iallafall ett litet tag) 
(Försökte med glitter i luggen, men det ser ju ut som mjäll!) 
 
 
Tills vidare!
 

Hur skaffar man vänner?

Kategori: Vardags-prat

Det är en fråga som jag har ställt mig själv flera gånger. 
 
Även om svaret kan låta självklart, dvs, gå ut, träffa folk och var social så är det inte alltid så enkelt. 
 
Jag känner väldigt många människor på håll, så kallade "bekanta", men det är inte vad man även kallar vänner. Det är inte samma sak och om någon känner sig ledsen över att bli sedd som en bekant och inte som en vän så borde de kanske se över relationen. 
 
Bekanta är väldigt lätt att skaffa, till skillnad från vänner. 
När jag jobbade på Malta så lärde man känna en del människor genom jobbet som man snackade med under arbetstid. Men det var väldigt sällan man pratade med dem på fritiden, och träffade man dem så var det mest att man stötte på varandra på stan. 
 
En del säger att vänner försvinner när man får barn. Det känns som om det är en del sanning i det har jag upptäckt. Inte ens jag vet numera vart jag ska se mig om efter vänner. Jag kan ju inte bara beställa en online eller köpa en på ICA. 
 
Men en sak är säker, när jag vet svaret på den här frågan, så ska jag dela med mig till er då jag är trött på att vara ensam och det är säkert vissa av er också.
 

Omfärgar håret

Kategori: Vardags-prat

Just nu sitter jag med färg i håret. Ska väl ha det i håret några timmar eller så för bästa resultat. 
Jag gillar verkligen Manic panic, trots att det är första gången jag använder det. Tror der har att göra med att man inte behöver lika mycket färg och att flaskan är så smidig, så man kan spara det. 
När jag var färdig denna gången så var det fortfarande ca hälften kvar i flaskan. Så jag kan väl tänka mig att vara ekonomisk men endå trivsam i håret genom att köpa blekning och svart färg i vanlig affär och sedan ha en sådan här blå flaska till slingor som man kan fylla på när det bleknar. Underbart!
 

Min, bara min!

Kategori: Vardags-prat

Benne fick sin nya dator idag, så nu har jag min dator för mig själv igen. 
Det var ett tag sedan, då Bennes andra dator dummade sig och inte ville fungera. För nuvarande så är den datorn kvar på Malta, men det kommer antagligen fraktas hit så fort Malmgrens har bestämt ett datum för frakt. 
Då har även Benne sagt att jag kommer ha den datorn. Den har lite mer ram än den här, så det blir lättare att spela på den. Dock måste vi komma på vad som är fel på den först. 
 
Nu när jag tänker efter så får jag även kolla efter tangentbord till den här datorn. Jag vill inte ha en massa saknade tangenter, men tack vare en klåfingrig Dex så har jag det och då har jag endå bytat tangentbordet en gång redan!
 
Funderar på om det borde vara dags snart att färga om håret, eller inte färga om, mer bara kleta lite av den blå färgen jag har kvar i håret. 
Jag är faktiskt förvånad över att det blå håller sååååå bra medans det lila, som var mycket mörkare redan är så ljust och avfärgat. Men det är bra, att jag har hittat en fin blå.. Dock borde jag inte bleka håret för mycket, för det tar så extremt när man sen ska färga blått. 
 
Funderar på svart sen, vilket det antagligen blir. 
 

Lära en nyfödd suga tummen

Kategori: Vardags-prat

Efter att ha agerat napp till Abby hela morgonen så har jag nu försökt lära henne suga tummen. Nä, egentligen inte, fast jag försökte se om hon ville sutta på den och ifall hon skulle fatta vinken, men det gick inte som jag hade tänkt. 
 
Sen är nappen som vi har till henne för stor för hennes smak, så det går ju inte att plugga in den heller. Men, får hitta en mindre till henne så jag kan göra annat än vara napp. 
 
Sedan har även ett magvirus varit här och sagt hej. Jag tyckte inte det skulle stanna och det gav sig iväg efter ett plågsamt dygn, för att ett par dagar senare säga hej till Benne. Fikon på det om det får för sig att säga hej till Dex också. Då blir det inte kul. 
 
Ett stort AJ-AJ på vädret också! Okej, inte vädret, men temperaturen iallafall. Jag har lite svårt att gå på mysiga, soliga och fina vårpromenader när det är 10- i luften. Det blir inte samma sak då. 
 
Jag vill ha sol och blommor! Jag vill springa naken genom skogar och hagar! Okej, stryk naken, men springa lite hade nog inte varit dumt. Får se sen när jag får klartecken. Hmm, Borde kanske boka det där mötet för det först. 
 
Ska bara ladda mobilen, den är lite fattig just nu, stackar'n. 
 
Men nu säger den vandrande nappen hejdå!